Forum Technologia Żywności Strona Główna Technologia Żywności
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka Szczecin 2005-2009
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

zagadnienia na egzamin

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Enzymologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Andzia



Dołączył: 28 Mar 2007
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin/Kamień Pomorski

PostWysłany: Sob 16:39, 09 Maj 2009    Temat postu: zagadnienia na egzamin

oto zagadnienia na egzamin od Kasi:

-modyfikacja lipido, sacharydow, bialek, razem z enzymami
- wplyw czynnikow na szybkosc reakcji (tylko to obowiazuje nas z II wykladu)
-rodzaje inhibicji
-budowa enzymu, dzialanie enzymu, centrum aktywne, klasyfikacja EC, jednostka aktywnosci, immobilizacja enzymow(ale bez metod!)
- enzymy proteolityczne-podzial pod wzgledem czegos np. mechanizmu dzialania i centrum aktywnego
-hydroliza/proteoliza bialek - podzial, po co
-co to sTAG- jak je otrzymujemy, po co
-co to jest lipaza i jak dziala
-podzial enzymow amylolitycznych
-hydroliza skrobi
-inwertaza i laktaza
-pozyskiwanie i oczyszczanie enzymow

nie bedzie nic z wykladu II, oprocz tych czynnikow
i nie bedzie tez enzymow celulolitycznych i pektynolitycznych


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Enzymologia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin