Autor |
Wiadomość |
MyCha |
Wysłany: Wto 13:48, 05 Cze 2007 Temat postu: |
|
W pierwszym pytaniu jestem pewna, że odpowiedź c i d są nieprawidłowe, za to napewno poprawna jest a, co do b to nie jestem pewna ale chyba też trzeba zaznaczyć. |
|
 |
aga |
Wysłany: Pon 17:52, 04 Cze 2007 Temat postu: |
|
odpowiedzi :
1)Antybiotyki dodawane do pasz to: a,c i d
2) Wymien techniki analizy polimorfizmu dlugosci fragmentow restrykcyjnych RFLP, PFGE
3) Wybrac prawidlowe zdania :b i c
4) Skutki dodawania antybiotykow do pasz :
- dysbakterioza
- wzrost zakażeń grzybami patogennymi, wirusami i chlamydiami
- hamują wzrost drobnoustrojów
5) Jakie antybiotyki dodawane byly do pasz dla zwierzat :
- flawomycyna
- monenzyna
- salinomycyna
- awiamycyna bądź awilamycyna
to jest tak na 4,5  |
|
 |
iwona |
Wysłany: Pon 13:14, 04 Cze 2007 Temat postu: pytania na kolo |
|
pytania byly te same co miala grupa 1a...
a wiec:
1. Antybiotyki dodawane do pasz to:
2. Wymien techniki analizy polimorfizmu dlugosci fragmentow restrykcyjnych
3. Wybrac prawidlowe zdania
4. Skutki dodawania antybiotykow do pasz
5. Jakie antybiotyki dodawane byly do pasz dla zwierzat
w 1 i 3 byly podane odpowiedzi i trzeba bylo zaznaczyc poprawne, ale nie pamietam jak one brzmialy. |
|
 |
lord_laturb |
Wysłany: Pon 12:48, 04 Cze 2007 Temat postu: |
|
niby test ale bardziej do wpisywania niz abc |
|
 |
Madzia:) |
Wysłany: Pon 12:36, 04 Cze 2007 Temat postu: |
|
KOLO Z BIO BYLO W FORMIE TESTU CZY OPISOWKA? BO NIBY MIAL BYC TESCIK. |
|
 |
aga |
Wysłany: Pon 10:21, 04 Cze 2007 Temat postu: |
|
1) wpływ antybiotyków na zwierzęta
2) techniki fingerprinting PCR [ RADP, AP-PCR, DAF ]
3) antybiotyki działające na zwierzęta |
|
 |
arti |
Wysłany: Pon 8:25, 04 Cze 2007 Temat postu: |
|
prosilbym o napisanie pytan z kola normalnie bezcenne  |
|
 |
aga |
Wysłany: Pon 7:48, 04 Cze 2007 Temat postu: |
|
a normy to już mam :]
w sumie to jakimś cudem projetk mam już zrobiony.
gorzej z przygotowaniem na koło ;P |
|
 |
PC |
Wysłany: Pon 7:27, 04 Cze 2007 Temat postu: |
|
W normach, czytelnie zakupiła program do przeszukiwania norm branżowych, trzeba zagadać z panią żeby cię do kompa(Peceta :]?) dopuściła. |
|
 |
iwona |
Wysłany: Sob 11:25, 02 Cze 2007 Temat postu: Re: Projekty |
|
aga napisał: | ja mam takie pytanie odnośnie tych projektów.
mianowicie: wiecie może gdzie można wyszukać dopuszczalną zawartość danej bakterii w żywności? bo w normach tego nie ma :/ |
a to jeszcze znalazlam na necie:
Stan mikrobiologiczny produktu; objawy zafermentowania lub zapleśnienia — niedopuszczalne; drożdże i pleśnie w 1 g — nieobecne; liczba drobnoustrojów tlenowych mezofilnych w 1 g — nie więcej niż 10 szt.; wykrycie obecności pałeczek rodzaju Salmonella w 25 g — nieobecne; wykrywanie i ilościowe oznaczanie gronkowców chorobotwórczych koagulazo-dodatnich w 0,1 g — nieobecne. |
|
 |
aga |
Wysłany: Sob 8:59, 02 Cze 2007 Temat postu: |
|
o dzięki, przyda się na bank  |
|
 |
iwona |
Wysłany: Sob 7:33, 02 Cze 2007 Temat postu: :) |
|
w ksiazkach (ja znalazlam tylko w jednej)
np. dla wedzonek paleczki z rodzaju Salmonella maja byc nieobecne w 25 gramach |
|
 |
aga |
Wysłany: Pią 21:17, 01 Cze 2007 Temat postu: Projekty |
|
ja mam takie pytanie odnośnie tych projektów.
mianowicie: wiecie może gdzie można wyszukać dopuszczalną zawartość danej bakterii w żywności? bo w normach tego nie ma :/ |
|
 |