Forum Technologia Żywności Strona Główna Technologia Żywności
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka Szczecin 2005-2009
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mleczko:)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Wsp. trendy w biotechnologii żywności
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Martha



Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: sZCZECIN

PostWysłany: Pon 17:08, 27 Kwi 2009    Temat postu: Mleczko:)

Cw.1
KONKRETY,m.in.pojecie rodzaje zakwasu,szczepionki-bez składu ,probiotyki i przykłady z 3,4.Mają być 3 pytania.
Literaura:
Mikrobiologia fermentowana produktow mleczarskich-Mleczarsto Ziajka(2008) rozdzial Usajewicz Ireny;str.188-193(bez masła i serów)

Technika i technologia stosowania czystych kultur w przemyśle mleczarskim-Mleczarstwo Ziajka(2008) rozdzial Rebsa i Kornackiego;str.216-237


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Beti



Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: szczecin/Beata Kryk

PostWysłany: Pon 17:43, 27 Kwi 2009    Temat postu:

mogłby ktos wrzucic pytanka z wejsciowki?podobno sa zestawy rozne

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MyCha
Administrator


Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sz-n Ania Golus

PostWysłany: Wto 14:45, 28 Kwi 2009    Temat postu:

Ja miałam:
1. czym powinien charakteryzować się zakwas jakie właściwości
2. Kwasowość zakwasów na masło, mleko acidofilne i jogurt\
3. Co to są kultury DVS


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anulka



Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: NW

PostWysłany: Wto 15:44, 28 Kwi 2009    Temat postu:

1. Definicja 1 st. SH
2. Przykłady, definicja probiotyków
3. Kwasowość serów nisko i średnio dojrzewających, kefiru i jogurtu.
4. Co warunkuje kwasowość
5. Po co dodaje sie kultury bakteri
6. Przelicz 32 st. SH ile to kw. mlekowego
7. Przykłady N lub O i LD lub BD
8. Test Lebera
9. Jakimi cechami powinny charakteryzować sie bakterie ferm. mlekowej wyst. w zakwasach
10. Ile czasu powinien odbarwiać sie bdb zakwas w teście Lebera
11. Rodzaje zakwasów
12. Tem. i czas ukwaszania mleka acidofilnego


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Anulka dnia Czw 18:33, 30 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Beti



Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: szczecin/Beata Kryk

PostWysłany: Śro 22:06, 29 Kwi 2009    Temat postu:

dzienks

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zajac



Dołączył: 18 Cze 2007
Posty: 277
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sz-n Kasia Zając

PostWysłany: Wto 13:08, 05 Maj 2009    Temat postu:

grupy, ktorym w zeszlym tygodniu ze wzgledu na godziny rektorskie przepadly zajecia, w tym tygodniu beda mialy cwiczenie PIERWSZE (zakwasy)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Agniecha:)



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 13:33, 05 Maj 2009    Temat postu:

dzieki za informacje:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coolka



Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Madzia:))

PostWysłany: Śro 15:25, 13 Maj 2009    Temat postu:

Mam malutka prosbe, jesli jeszcze ktos pamieta pytaanka z maslanki/serwatki niech wrzuci je na forum:)))pozdr.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
petite_flea



Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:44, 13 Maj 2009    Temat postu:

Tutaj masz wszystkie pytania z tego ćwiczenia - mam nadzieję, że się przydadzą Smile

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coolka



Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Madzia:))

PostWysłany: Śro 17:47, 13 Maj 2009    Temat postu:

dzieki:))))

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Trida



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 17:25, 26 Lut 2010    Temat postu:

czy jeśli ktos z Was ma możliwość i czas mogę prosić o przesłanie jakiś materiałów na maila - oreszek @ gmail . com ?
bede niesamowicie wdzieczna


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Technologia Żywności Strona Główna -> Wsp. trendy w biotechnologii żywności Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin