Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Martha
Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: sZCZECIN
|
Wysłany: Pon 17:08, 27 Kwi 2009 Temat postu: Mleczko:) |
|
|
Cw.1
KONKRETY,m.in.pojecie rodzaje zakwasu,szczepionki-bez składu ,probiotyki i przykłady z 3,4.Mają być 3 pytania.
Literaura:
Mikrobiologia fermentowana produktow mleczarskich-Mleczarsto Ziajka(2008) rozdzial Usajewicz Ireny;str.188-193(bez masła i serów)
Technika i technologia stosowania czystych kultur w przemyśle mleczarskim-Mleczarstwo Ziajka(2008) rozdzial Rebsa i Kornackiego;str.216-237
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Beti
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: szczecin/Beata Kryk
|
Wysłany: Pon 17:43, 27 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
mogłby ktos wrzucic pytanka z wejsciowki?podobno sa zestawy rozne
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
MyCha
Administrator
Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 12 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Sz-n Ania Golus
|
Wysłany: Wto 14:45, 28 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Ja miałam:
1. czym powinien charakteryzować się zakwas jakie właściwości
2. Kwasowość zakwasów na masło, mleko acidofilne i jogurt\
3. Co to są kultury DVS
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Anulka
Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: NW
|
Wysłany: Wto 15:44, 28 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
1. Definicja 1 st. SH
2. Przykłady, definicja probiotyków
3. Kwasowość serów nisko i średnio dojrzewających, kefiru i jogurtu.
4. Co warunkuje kwasowość
5. Po co dodaje sie kultury bakteri
6. Przelicz 32 st. SH ile to kw. mlekowego
7. Przykłady N lub O i LD lub BD
8. Test Lebera
9. Jakimi cechami powinny charakteryzować sie bakterie ferm. mlekowej wyst. w zakwasach
10. Ile czasu powinien odbarwiać sie bdb zakwas w teście Lebera
11. Rodzaje zakwasów
12. Tem. i czas ukwaszania mleka acidofilnego
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Anulka dnia Czw 18:33, 30 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Beti
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: szczecin/Beata Kryk
|
Wysłany: Śro 22:06, 29 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
dzienks
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
zajac
Dołączył: 18 Cze 2007
Posty: 277
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Sz-n Kasia Zając
|
Wysłany: Wto 13:08, 05 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
grupy, ktorym w zeszlym tygodniu ze wzgledu na godziny rektorskie przepadly zajecia, w tym tygodniu beda mialy cwiczenie PIERWSZE (zakwasy)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Agniecha:)
Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 13:33, 05 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
dzieki za informacje:)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
coolka
Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Madzia:))
|
Wysłany: Śro 15:25, 13 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Mam malutka prosbe, jesli jeszcze ktos pamieta pytaanka z maslanki/serwatki niech wrzuci je na forum:)))pozdr.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
petite_flea
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 15:44, 13 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Tutaj masz wszystkie pytania z tego ćwiczenia - mam nadzieję, że się przydadzą
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
coolka
Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Madzia:))
|
Wysłany: Śro 17:47, 13 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
dzieki:))))
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Trida
Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 17:25, 26 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
czy jeśli ktos z Was ma możliwość i czas mogę prosić o przesłanie jakiś materiałów na maila - oreszek @ gmail . com ?
bede niesamowicie wdzieczna
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|